Altijd gratis bezorging vanaf 20,-

Achiever story: Sieuwert Stradmeijer

achiever story Sieuwert Stradmeijer inspirerend studeren doorzeggen sport actief bewegen

Ik ben Sieuwert Stradmeijer en dit is mijn achiever story. Ik ben altijd opgewekt en actief geweest. Zo begon ik na de HAVO ook met mijn hbo-sport en bewegen. Na een half jaar met plezier deze opleiding te volgen, merkte ik dat ik steeds waziger ging zien. Na een bezoek aan de arts bleek ik een oogafwijking genaamd Carato Conus te hebben. Mijn zicht ging achteruit van 150% naar 45% voor mijn linkeroog en van 150% naar 10% voor mijn rechteroog, bekenden op straat kon ik niet meer herkennen van een kleine afstand en autorijden mocht niet meer. Omdat de behandeling en herstel te lang invloed had op mijn dagelijks functioneren, ben ik gestopt met de opleiding.  

Een jaar later had ik mijn behandelingen gehad en mijn zicht was er aanzienlijk op vooruit gegaan. Toen ben ik opnieuw begonnen met studeren aan de opleiding Voeding & Di√ętetiek in Den Haag. Hier had ik het nog meer naar mijn zin dan bij de opleiding ervoor. Ik ben gelijk op kamers gegaan en binnen een week had ik een grote vriendengroep waarmee ik vaak leuke dingen deed.  

Na een half jaar kreeg ik veel verschillende lichamelijke complicaties, waarbij dokters niet konden achterhalen waar het vandaan kwam en mediatie niet/minimaal hielp. Het kwam tot het punt dat ik weer thuis moest gaan wonen omdat ik niet meer voor mezelf kon zorgen, ook moest ik weer noodgedwongen stoppen met de studie. De medicatie was heftig genoeg om te zorgen voor hallucinaties, maar mijn complicaties werden er niet mee opgelost. Veel contact met mensen had ik niet meer want ik wilde in mijn staat niemand onder ogen komen. Na bijna een half jaar aan zwaar medicatiegebruik en ziekenhuisafspraken ging het langzaam weer wat beter.  

Toen ik mij weer helemaal goed voelde ben ik weer opnieuw begonnen met studeren. Ik ben toen dezelfde studie gaan doen. Hierbij dacht ik een voorsprong te hebben door de bijgewoonde lessen en een aantal behaalde vakken/studiepunten van het jaar ervoor. Maar toen kwam ik erachter dat ze het curriculum van de studie dusdanig hadden aangepast dat al mijn behaalde studiepunten vervielen en ik eigenlijk helemaal geen voorsprong had. Het was dus gewoon weer vanaf het begin beginnen, weer verhuizen en weer een bijbaan zoeken. 

Nu is het vier jaar later. Al mijn complicaties zijn niet weg, maar wel onder controle. Ik zit nu in het laatste jaar van mijn voltijd studie, ik doe op het moment een leuke stage waar ik veel uithaal, als bijbaan ben ik een fitness instructeur waar ik inmiddels na drie jaar een vast contract heb gekregen. Ik ben ontzettend blij dat ik al die tijd heb doorgezet, dat ik niet heb opgegeven wanneer het moeilijk werd. Ik ben nog niet waar ik wil zijn, maar ik ben wel al een heel eind gekomen.

Geef een antwoord

Winkelwagen

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Verder winkelen

Invite & Earn

X
Signup to start sharing your link
Signup

Available Coupon

X
Chat met Stefan