Altijd gratis bezorging vanaf 20,-

Wanneer koffie drinken: de beste momenten voor je kop koffie

Bulletproof koffie, bulletproof, koffie, vitaminen, superfoods, cupplement, energie, afvallen, boter, mct, kokosolie, fasten, vasten,

Dat koffie drinken goed voor je is kun hier lezen. En soms is het ook goed om geen koffie te drinken. De timing van koffie is dus ontzettend belangrijk. Er zijn drie momenten op de dag dat koffie je het meeste gaat opleveren, die drie momenten worden besproken in het fantastische artikel dat je nu gaat lezen.

Wanneer kun je het best koffie drinken

Voor werk en studie

Te beginnen bij een uur voor een mentale inspanning. Je lichaam maakt adenosine aan. Hierdoor ga je je loom en slaperig voelen en daar komen de middagdipjes ook vandaan. Wanneer adenosine aankomt bij de juiste receptor in de hersenen dan koppelt het zich eraan en hierdoor zal je je slomer gaan voelen. Slapen helpt om de adenosine af te breken maar koffie kan hier ook een belangrijke rol in spelen. De cafeïne koppelt zich namelijk aan dezelfde receptoren als de adenosine waardoor adenosine zich hier niet meer aan gaan koppelen en je je dus scherper zal voelen en geconcentreerder bepaalde taken uit kan voeren.

Natuurlijk koppelt het stofje in de cafeïne zich uiteindelijk los van de receptor en kan de adenosine zich er alsnog aan gaan koppelen waardoor het moe gevoel terugkomt. Dus uiteindelijk kun je het nooit voorkomen behalve door een middagdutje te doen, maar koffie zal het vermoeide gevoel zeker met een uur uitstellen. Als je een geheime hack wil hebben werkt het goed om creatine te slikken, dit zorgt ervoor dat de cafeïne langer aan de receptoren vast blijven, waardoor je je nog lang kan focussen.

Voor sporten

Timing tip nummer twee, een uur voor het sporten. Naast dat je je zoals hierboven sowieso als energieker gaat voelen wanneer je koffie drinkt, is er nog een tweede voordeel aan het drinken van koffie een uur voor het sporten. Veel onderzoeken vonden dat het drinken van koffie voor een work-out het gemiddelde aantal herhalingen gedaan in een sportsessie verhoogd. Dit komt door twee redenen. Ten eerste zorgt de cafeïne ervoor dat de koolhydraten sneller worden omgezet tot energie, waardoor je sneller meer energie hebt tijdens je training. Daarnaast verbruikt je lichaam het eerste kwartier van de training minder glycogeen, waardoor je aan het einde van je training meer energie over hebt en zo dus meer herhalingen kan doen gedurende je totale work-out.

Na sporten

Als laatste timing tip degene waar ik het meest enthousiast over ben, het drinken van koffie na het sporten. Een onderzoek in Science daily onderzocht een groep sporters die beide koolhydraten namen na het sporten maar de ene groep nam wel en de andere geen koffie na het sporten. Het eerste uur na de koffie leek er geen verschil te zijn maar daarna veranderde alles. Vier uur na het drinken van de koffie had de groep die koffie dronk (met dus ook koolhydraten) 66% meer glycogeen in de spieren. Dit zorgt ervoor dat deze groep sneller zou herstellen van een work-out en dus vaker achter elkaar maximaal zou kunnen trainen, bizar toch zo een groot verschil.

Bij deze mijn timing tips, heel veel plezier met het toepassen ervan.

3 reacties

    Je verward denk ik ATP met iets anders, adenosine. ATP is een drager van chemische energie in de cel, niet iets waar je moe van wordt.

      Thanks wat je zegt klopt helemaal. Het is geen adenosine triphosphate maar gewoon adenosine. Ik heb het aangepast.

    […] Uit onderzoek blijkt dat het effect van koffie inkickt tien minuten nadat je het hebt gedronken en dat deze ongeveer een uur lang merkbaar zijn. Wil je dus meer snelheid hebben tijdens je training? Drinken dan vlak voordat je gaat trainen je kop koffie. Voor meer info over dit onderwerp, kijk hier. […]

Geef een antwoord

Winkelwagen

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Verder winkelen

Invite & Earn

X
Signup to start sharing your link
Signup

Available Coupon

X
Chat met Stefan