Altijd gratis bezorging vanaf 20,-

De werking van L-Theanine: het wondermiddel voor je brein

groene thee, superfood, superfoods, l-theanine, werking l-theanine, concentratie, cognitie, thee, zwarte thee, focus, matcha, matcha groene thee,

Wil je jouw concentratie naar het volgende niveau laten stijgen? Als je actief onze blogs hebt gelezen en onze Energy Focus Blend al elke ochtend door je koffiemachine heen raast, weet jij inmiddels al een aantal dingen om je concentratie te verbeteren. Maar wat als ik je vertelde dat de grootste concurrent van koffie jouw concentratie nog meer kan verbeteren? Ja, je hoort het goed: een stofje uit thee kan jouw focus een grote boost geven. Ook kan het zelfs je stress op een lager pitje zetten. Maak kennis met de werking van L-theanine.

Maar wat is L-theanine nou precies?

L-theanine is een aminozuur die te vinden is groene en zwarte thee. De werking van L-theanine speelt een grote rol in het verlagen van stress en angst. Om meteen in de wetenschappelijke feiten te duiken: L-theanine blokkeert het glutaminezuur naar de glutamine receptoren, waardoor het brein makkelijker zogenoemde alfagolven in het brein kan activeren. Deze alfagolven zijn in tegenstelling tot alledaagse betagolven rustgevend en zorgen voor een verbetering van je cognitieve prestaties zoals concentratie en geheugen. 

Waar kun je L-Theanine uit halen?

Zoals hierboven al genoemd, kun je met een warm kopje groene of zwarte thee L-theanine binnenkrijgen. Met een kopje van zo’n 200 ml krijg je ongeveer 25 mg L-theanine. Je zult echter de waterkoker vaak aan moeten zetten en flink wat zakjes thee er doorheen moeten jagen om een werkzame hoeveelheid te consumeren. De aanbevolen hoeveelheid ligt namelijk tussen de 100 en 400 mg. Wil je dus niet te veel liters thee hoeven drinken, dan ben je beter af met het kopen van een L-theanine supplement. Deze zijn te krijgen in zowel poeder- als capsulevorm, en zijn voor weinig geld te verkrijgen bij de meeste fitness- en gezondheidswinkels. Mix een beetje poeder door je kopje koffie of thee, en ervaar zo de stress verlagende en cognitief verbeterende voordelen van L-theanine!

Tip: Wil je helemaal een geweldige boost geven aan je lichaam? Mix dan een kopje Energy Focus Blend, samen met een goede scheut MCT-olie en 100 tot 400mg L-theanine. Bedank ons later!

Geef een antwoord

Winkelwagen

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Verder winkelen

Invite & Earn

X
Signup to start sharing your link
Signup

Available Coupon

X
Chat met Stefan