Altijd gratis bezorging vanaf 20,-

L-theanine: De illegale superfood

Green tea extract, L-theanine, koffie, cafeine, focus, alfa golven, Waar is thiamine voor? Is L-theanine gevaarlijk? Is L-theanine verboden? Waarom is L-theanine gezond?

L-theanine kent twee uiterste. Het kan je helpen kalmeren en tot rust brengen of het geeft je een ultieme focus en zorgt er juist voor dat je je minder moe voelt. Deze blog geeft antwoord op de volgende vragen, wat is L-theanine?Waar is L-theanine voor? Waarom is L-theanine goed voor? Wat zijn de gevaren van L-theanine? En waarom is L-theanine verboden?

Wat is L-theanine?

L-theanine is een wateroplosbare aminozuur, wat te vinden is in thee (en groene thee ook zijn smaak geeft). Voornamelijk in groene en witte thee.

Waarom is L-theanine goed voor je?

L-theanine geeft de ontspannende werking die je ook merkt na het drinken van thee. Dit komt omdat een dosis van minimaal 50mg de alfagolven in je hersenen verhoogt. Dit zorgt ervoor dat je beter slaapt en je ontspannender voelt. Maar wanneer je het samen neemt met cafeïne (zoals in thee, maar ook wanneer je het door je koffie heen doet) geeft het je extra focus terwijl het juist je mentale vermoeidheid vermindert. Het verhoogt dan je alertheid, aandacht en geheugen. Deze combi wordt dus ook vaak in focus verhogen (Limitless achtige) pillen en poeders gedaan.

Wat zijn de gevaren van L-theanine?

Er zijn eigenlijk geen gevonden gevaren van L-theanine. Er is onderzoek gedaan tot aan 4000mg per dag en zelfs dan was er niets gevonden, behalve verhoogde slaperigheid. Maar toch is het toevoegen van pure L-theanine aan supplementen verboden, aangezien het een novel food status heeft verkregen. Dit zorgt ervoor dat L-theanine in pure vorm niet aan supplementen mag woorden toegevoegd. Gelukkig is daar een oplossing voor en hebben we in onze koffie Green tea extract zitten wat voor (98% uit L-theanine bestaat). Zo kan je compleet legaal van de effecten van L-theanine door je koffie genieten.

Vond je dit interessant, dan vindt je de blog over Lions mane misschien ook interessant.

Geef een antwoord

Winkelwagen

0
Voeg nog voor 20,00 toe voor gratis verzending!
0%
image/svg+xml

No products in the cart.

Verder winkelen

Invite & Earn

X
Signup to start sharing your link
Signup

Available Coupon

X
Chat met Stefan