Altijd gratis bezorging vanaf 20,-

Te veel vitamine b6? | Symptomen, oorzaken en de oplossing

Te veel vitamine b6

 Ken jij het bizarre verhaal al van Sven Kramer? Hij kreeg van een voedingskundige enorme hoeveelheden van vitamine b6 voorgeschreven. Dit veroorzaakte zenuwschade en hij heeft een jaar lang geen wedstrijden kunnen schaatsen. Bizar hé? Hoe werkt dit? We hebben gebruikt gemaakt van de wetenschappelijke inzichten, maar wees niet bang. We laten de moeilijke en saaie tekst achterwege en focussen ons op wat echt belangrijk is.

Symptomen

Eerst nog even kort over wat je nu precies merkt als je teveel vitamine b6 binnenkrijgt. Sven kramer kreeg een beenblessure door zenuwschade. Gevoelloosheid, tintelingen of ernstige zenuwpijn zijn andere symptomen die je kunt merken. Dit ontstaat vaak in de handen en voeten. Dat wil jij natuurlijk graag voorkomen, lees daarom even verder. 

Oorzaken

Om je vast gerust te stellen, een teveel van vitamine b6 ontstaat niet door het teveel eten van een bepaald voedingsmiddel. De maximale aanvaardbare bovengrens van vitamine b6 is 25 mg per dag. Dit is onmogelijk om binnen te krijgen via vast voedsel. De oorzaak is dus vrijwel altijd te wijten aan supplementen. In het geval van Sven Kramer nam hij soms zelfs twee dozijn vitamine b6 pillen per dag. 

Oplossing

Je raadt het misschien al, om de oorzaak weg te nemen is het nodig goed te kijken naar de hoeveelheid die zich in vitamine b6 supplementen bevindt. Zo hebben wij in onze koffie ervoor gekozen om precies de aanbevolen hoeveelheid van 1,5 milligram van het Voedingscentrum toe te voegen aan de koffiecups. Er is ook een wet doorgevoerd wat het onmogelijk maakt om supplementen met meer dan 25 milligram per dag te produceren. Helaas mogen de huidige voorraden nog wel worden verkocht, maar meer dan 1,5 milligram per dag heb je echt niet nodig. 

Wees dus scherp op wat je koopt!

Geef een antwoord

Winkelwagen

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Verder winkelen

Invite & Earn

X
Signup to start sharing your link
Signup

Available Coupon

X
Chat met Stefan