Altijd gratis bezorging vanaf 20,-

Wanneer geen koffie drinken: Welke momenten geen koffie

Wanneer geen koffie drinken, wanneer kan je beter geen koffie drinken, wanneer geen koffie, zwanger, slapen, ochtend, avond, ziek, brak, cupplement, supplement, vitaminen, superfoods, koffie,

Zoals in meerdere blogs te lezen is, is een bakje koffie vaak een gezonde keuze. Maar is dat altijd het geval? Is het voor iedereen ten alle tijden goed om koffie te drinken? Nee. In deze blog worden een aantal momenten besproken dat zelfs wij, als koffiefanaten, het ten zeerste afraden om koffie te drinken.

Wanneer wil je geen koffie drinken

Komt de eerst when not to drink coffee moment. Iets wat je zeker niet wil is dat bepaalde stofjes die je inneemt de taken gaan overnemen van biologische processen die normaal in het lichaam plaatsvinden. Dit kan gebeuren wanneer je iedere ochtend direct nadat je wakker wordt koffie drinkt. Normaal stijgt je cortisol al in de ochtend, zodat je je wakker voelt. Omdat koffie je cortisol ook doet stijgen zal koffie direct in de ochtend deze taak overnemen en zal je lichaam zelf minder cortisol aan gaan maken. Zo voel je je dus moei en slaperig in de ochtend wanneer je geen koffie drinkt, aangezien je lichaam minder cortisol dan aanmaakt.

Naast dat je het niet wil drinken als je wakker wordt wil je het (logischerwijs) ook niet drinken voor het slapen gaan. Onderzoek geeft aan dat je idealiter vanaf 6 uur voordat je naar bed gaat geen koffie meer moet drinken.

Wanneer je ziek of brak bent. Koffie dehydrateert je namelijk. Wanneer je ziek of brak bent is water het beste medicijn. Koffie werkt dus het tegenovergestelde en kan je dan dus zeker vermijden. Maar het is hier dus belangrijk dat je de eerste tip ook in acht neemt, anders wordt het op een brakke dag erg lastig om op te starten.

Tot slot nog wanneer je zwanger bent. Waarom je beter geen koffie kan drinken wanneer je zwanger bent heeft twee redenen. Ten eerste verhoogt het de hartslag van het lieve kindje in je buik. Daarnaast zijn er onderzoeken die aanwijzen dat koffie drinken tijdens zwangerschap de kans op een miskraam verhoogt. Er wordt dan ook aanbevolen om niet meer dan 200 milliliter koffie per dag te drinken wanneer er een kleine in je buik zit.

2 reacties

    Leuk om te weten, interessant artikel! Dank!

    […] en fruitsoorten. Als je er dus te veel van drinkt is het schadelijk, maar wanneer je minder dan drie koppen per dag drinkt is het een van de gezondste drankjes die je kan […]

Geef een antwoord

Winkelwagen

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Verder winkelen

Invite & Earn

X
Signup to start sharing your link
Signup

Available Coupon

X
Chat met Stefan