Altijd gratis bezorging vanaf 20,-

Welke vitamines zitten er in koffie

Welke vitamines zitten er in koffie, koffie, vitamines, vitaminen koffie, energie, focus, vitamine B, cupplement,

Dat koffie een gezond product is kunnen we voorop stellen. Natuurlijk zit er cafeïne in, maar zoals je hier kan lezen is de juiste dosis aan cafeïne juist erg gezond voor je. Maar nog iets anders dat koffie gezond maakt zijn de vitamines die in koffie zitten. In deze blog behandelen we het onderwerp; welke vitamines zitten er in koffie. Dit zijn er een hele hoop dus laten we snel beginnen.

Vitamine B5

Deze essentiële vitamine helpt je lichaam vet en eiwitten om te zetten in bruikbare energie. Dit zorgt er dus indirect voor dat jij die geweldige sportsessie of productieve dag neer kan zetten. Per kopje koffie krijg je ongeveer 6% van je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid van deze vitamine binnen (ADH). De meeste Nederlanders krijgen voldoende van deze vitamine B binnen. Het zit namelijk naast koffie ook in brood, peulvruchten, melk, vlees en nog veel meer producten.

Vitamine B2

Deze vitamine die ook in koffie te vinden is (per kop koffie 11% ADH) heeft dezelfde functie als de vitamine B5. Ook zit het in dezelfde producten als vitamine B5. Het enige verschil is dat de kans dat je hier als Nederlander een tekort aan hebt een stuk groter is. In de beginfase van zo een tekort merk je klein blaasjes in je mond en op je tong. Het kan ontstekingen in je neus veroorzaken en met een tekort zul je je moeier voelen dan normaal. Daarom hebben we deze vitamine ook extra aan Cupplement toegevoegd.

Vitamine B3

Naast dat vitamine B3 ook helpt bij het creëren van energie uit voedsel ondersteunt het ook het lichaam in het aanmaken van vetzuren. Het zit in dezelfde producten als bij B2 en B5 en in een kop koffie zit 2% ADH. De kans dat je hier een tekort aan hebt is ontzettend klein, maar dit is de enige vitamine B die schadelijk is wanneer je er te veel van binnen krijgt. Pas dus op met het supplementeren van B3.

Dit zijn de verschillende vitamines die er in koffie zitten. Naast deze vitamines zit er ook nog kalium en mangaan in koffie. Tot slot is koffie het meest gedronken westerse product met veel antioxidanten. Zelfs meer antioxidanten dan de meeste groente en fruitsoorten. Als je er dus te veel van drinkt is het schadelijk, maar wanneer je minder dan drie koppen per dag drinkt is het een van de gezondste drankjes die je kan drinken.

2 reacties

    […] hunger genoeg calorieën binnen, maar te weinig micronutriënten. Onder de micronutriënten vallen vitamines, mineralen en spoorelementen. Dit brengt veel gezondheidsrisico’s met zich mee. Het gevaar van […]

Geef een antwoord

Winkelwagen

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Verder winkelen

Invite & Earn

X
Signup to start sharing your link
Signup

Available Coupon

X
Chat met Stefan