Koffie

Koffie, kom alles te weten over het drankje dat je dagelijks drinkt

Van Hollandse bodem

Koffie, supplement, cupplement, energie, superfoods, vitaminen, energie, focus

Toen de 29 jarige Pieter van den Broecke met zijn VOC-schip in Jemen aan land kwam, had hij grootse plannen. Hij wilde handel gaan drijven met de landen daar, door de unieke goederen die de landen te bieden hadden te verhandelen vanuit Amsterdam. Pieter ging op bezoek bij de persoon die alles runde. Helaas kon hij geen deal sluiten. Toen Pieter door bleef drukken hoeveel geld de Sultan hier mee kon verdienen, werd de Sultan boos en stuurde hem per direct het land uit. Pieter moest halsoverboord terug naar zijn schip om te vertrekken uit Jemen. Maar tot grote vreugde had één van zijn bemanningsleden een koffieboompje gekapt en meegenomen. Dit was de eerste keer dat ze in het Westen kennis gingen maken met koffiebonen.

Koffie, supplement, cupplement, energie, superfoods, vitaminen, energie, focus
Koffie, gezond, gezondheid, energie, cupplement, supplement, superfoods, vitaminen, ontstaan, nederland

Is koffie gezond

Koffie, gezond, gezondheid, energie, cupplement, supplement, superfoods, vitaminen, ontstaan, nederland

Koffie wordt ontzettend veel gedronken, bovenal in Nederland. En dit is maar goed ook. Een gezonde dagelijkse dosis van dit goedje is namelijk vet gezond! Onderzoeken naar de koffiebonen hebben aangetoond dat je humeur erdoor verbeterd, je meer energie krijgt en kan helpen bij het afvallen. Daarnaast bevatten koffiebonen verschillende essentiële vitamines (als B3, B5 en B12) en mineralen (magnesium, mangaan en kalium). Ook kan koffie risico’s op veel verschillende ziektes verlagen. Er is steeds meer onderzoek naar de voordelen van koffiebonen op je gezondheid en naar het voorkomen en genezen van veelvoorkomende ziektes, zoals kanker en hart- en vaatziekten. Blijf het dus zeker drinken, maar wel met mate.

Hoeveelheid koffie

Hoeveel, max, gezond, cupplement, supplement, vitaminen, superfoods

Online komt vaak naar voren dat 2 a 3 koppen koffie per dag gezond is, maar de eerste wetenschappelijke kwalen die zijn opgetreden bij te veel cafeïne binnen krijgen beginnen pas vanaf 6 koppen per dag. Het is ongezond als je dit weken volhoudt. De klachten die dan kunnen gaan optreden zijn hoofdpijn en hartkloppingen. Dit is een teken om zeker te gaan minderen. Wij raden aan om maximaal 3 koppen per dag te drinken om zo het beste uit jezelf te halen.

Hoeveel, max, gezond, cupplement, supplement, vitaminen, superfoods