Altijd gratis bezorging vanaf 20,-

Magnesium

Laat je lichaam optimaal presteren

Herkomst

Magnesium heeft zijn naam te danken aan het gebied Magnesia in Griekenland. Door de Schotse wetenschapper Joseph Black werd in 1755 magnesium ontdekt. In de Tweede Wereldoorlog werd magnesium veelvuldig gebruikt voor de oorlogsindustrie. Daarnaast zijn er nog meer toepassingen ontdekt voor magnesium. Leuk weetje: van 1899 tot 1940 werd magnesium gebruikt als bliksempoeder in de fotografie. Dit poeder bestond grotendeels uit magnesium en werd gebruikt om kunstlicht te maken dat sterk genoeg was voor het maken van een foto. Door de komst van de elektrische flitser verdween dit bliksempoeder wegens brandgevaar. Benieuwd waarom magnesium en waar het in zit, lees dan verder hier beneden. 

Waarom magnesium?

Magnesium is niet zomaar het supplement van het jaar 2018 geworden. Maar waarom magnesium? Dit mineraal staat aan de basis van veel processen in het menselijk lichaam. Magnesium speelt een rol bij het behouden van sterke spieren en een goed geheugen. Bovendien is het belangrijk bij de energieproductie en zorgt het voor de overdracht van zenuwprikkels. Daarnaast werkt magnesium veelal samen met calcium. Magnesium komt altijd, net zoals andere mineralen, voor in een verbinding. Deze verbinding kan organisch of anorganisch zijn. Het is bekend dat organische verbindingen 50 tot 70% beter worden opgenomen door het lichaam. Daarom is de organische verbinding magnesiumcitraat toegevoegd aan de Immunity Blend

Waar zit magnesium in?

Er zijn aardig wat voedingsmiddelen met magnesium erin. Noten en zaden zijn de grootste bron van magnesium. Daarop volgend komen de graanproducten, zoals meergranen brood en roggebrood. Gek genoeg zit er in chocolade ook veel magnesium. Hoe puurder de chocolade hoe meer magnesium erin zit. Daarnaast komt de vis en de bladgroente. Vergeet je kraanwater niet, dit is ook een goede bron van magnesium.

Dit vind je mogelijk ook interessant

Winkelwagen

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Verder winkelen

Invite & Earn

X
Signup to start sharing your link
Signup

Available Coupon

X
Chat met Stefan