Altijd gratis bezorging vanaf 20,-

Selenium

Bescherm je lichaam

Selenium en Covid-19

Verschillende voedingsstoffen worden geopperd die mogelijk kunnen bijdragen aan een gunstig verloop van de ziekte Covid-19. Naast het feit dat vitamine C, D, zink en magnesium worden genoemd als belangrijke stoffen voor het afweersysteem. Is in een recente Duitse studie ingegaan op de mogelijke rol van selenium bij het ziekteverloop van Covid-19. Van de Covid-19-patiënten die overleden, had maar liefst 64,7 procent een seleniumtekort. Bij de mensen die herstelden was dit 39 procent. De onderzoekers concludeerden dat selenium een rol lijkt te kunnen spelen, maar uit vervolgonderzoek moet blijken of het verbeteren van de seleniumstatus in de patiënten helpt bij het sneller herstel van de ziekte. Benieuwd waarom selenium en waar het in zit, lees het hieronder.

Waarom selenium?

Selenium, ook wel seleen genoemd, is net als zink een belangrijk spoorelement voor de mens. Het werkt onder meer als antioxidant en beschermt je lichaam van invloeden van buitenaf. Ook zorgt selenium ervoor dat giftige metalen die ons lichaam binnenkomen door voeding minder giftig worden. Daarbij ondersteunt het je immuunsysteem. Om die redenen is selenium toegevoegd aan de Immunity Blend.

Waar zit selenium in?

Selenium krijgen we binnen door onze voeding. Als je te weinig selenium binnenkrijgt dan heb je kans op hartstoringen en spierzwakte. Om dit te voorkomen moet je producten eten waar selenium in zit. Paranoten en vis, zoals mosselen zijn grote bronnen van selenium. Daarnaast zit het ook in vlees en zuivel. Plantaardige bronnen, zoals volkoren graanproducten verschillen in seleniumgehalte. Want hoe meer selenium in de bodem, hoe meer selenium er wordt opgenomen door de planten. Dat geeft een probleem, want de grond in Noord-WestEuropa is vrij arm aan selenium.

Dit vind je mogelijk ook interessant

Winkelwagen

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Verder winkelen

Invite & Earn

X
Signup to start sharing your link
Signup

Available Coupon

X
Chat met Stefan