Vitamine B2

Vitamine B2: de eigele vitamine

Geschiedenis

In Engeland woonde een slimme scheikundige. Hij was bezig met het isoleren van de onderdelen in koeienmelk. Het was niet het makkelijkste klusje dat hij ooit had geklaard, maar na veel moeite lukte het hem. Het water oplosbare materiaal wist hij uit de koeienmelk te isoleren. Hij was verbaasd over wat hij zag. Ondanks dat koeienmelk erg wit is, was het geïsoleerde stofje zo geel als eigeel. Dit was de eerste keer dat iemand een pure vorm van vitamine B2, ook wel Riboflavine, zag.

Vitamine B2, Riboflavine, energie, ontstaan, waarin, waarom, cupplement, supplement, koffie

Waarom vitamine B2

Vitamine B2, Riboflavine, energie, ontstaan, waarin, waarom, cupplement, supplement, koffie

Aangezien vitamine B2 onderdeel is van het vitamine B-complex, draagt deze vitamine bij aan je energieniveau. Dit is op een andere manier dan vitamine B1. Vitamine B2 speelt een belangrijke rol in het vrijmaken van de energie uit de voeding die je eet. Naast dat het de voeding die je eet dus hun werk laat doen, namelijk jouw energie geven, heeft vitamine B2 nog veel meer bijzondere effecten voor jou. Het is namelijk ook ontzettend belangrijk voor een gezonde huid, haar en nagels. Daarnaast is het belangrijk om vruchtbaar te blijven, helpt het bij het vormen van rode bloedcellen en ondersteunt het je immuunsysteem. Eén van de belangrijkste vitamine dus?

Waarin zit vitamine B2

B2, lippen, huis, nagels, energie, supplement, cupplement, koffie

In welke voeding is vitamine B2 te vinden? Net zoals de andere B vitamines zit het vooral in graanproducten, melk, vlees en groente. Helaas komt een flink tekort van vitamine B2 nog wel voor, waar dat bij vitamine B1 niet meer het geval is. Heb je klachten zoals uitslag op je huid, mond of/en tong? Dan is een vitamine B2 tekort een mogelijk oorzaak. Het is aanbevolen om minimaal 1,6 mg vitamine B2 per dag binnen te krijgen. Gelukkig kan je hiervan niet te veel binnen krijgen. Dit plas je namelijk gewoon weer uit. Dus zorg dat je voldoende vitamine B2 binnenkrijgt voor een gezonde huid en voldoende energie, om zo het beste uit jezelf te halen.

B2, lippen, huis, nagels, energie, supplement, cupplement, koffie